Close
Jojanneke Bastiaansen

Over

Jojanneke Bastiaansen heeft een master in de psychologie en een doctoraat in de medische wetenschappen. Ze werkt als docent en onderzoeker in de psychiatrie in het Hoge Noorden bij het Universitair Medisch Centrum Groningen en GGZ Friesland. Ze is geboeid door alles wat over onze “kop” en de wetenschap gaat.

Doorgaans schrijft Jojanneke Engelstalige wetenschappelijke kost. Die wetenschappelijke artikelen volgen vaak een strak stramien, maar in een gewaagde bui wil Jojanneke er nog wel eens een kekke titel boven zetten.

In haar columns voor het tijdschrift Ouders van Nu en op haar blog probeert Jojanneke het jargon van zich af te schudden en in begrijpelijke jip-en-jojanneketaal te schrijven over haar onderzoek, de wetenschap, en het leven als onderzoeker.

Dat bloggen voelt soms best kwetsbaar, maar Jojanneke houdt vast aan het motto “If you can take the worst, take the risk”, omdat angst soms een hele goede raadgever kan zijn iets juist wél te doen. En omdat de uitdrukking ook met stamppot in je achterhoofd nog steeds heel zinnig klinkt.

Jojanneke is ook te volgen op Twitter, Facebook en Instagram. 

Sommige van Jojanneke’s blogs verschenen ook bij Werken bij het UMCG, op wetenschapsnieuws website Sciencepalooza, en bij Eos Blogs.
De serie “A doc’s life” verscheen in de nieuwsbrief van de Groningse onderzoeksschool BCN.