Close
Buikgriep bingo

Buikgriep bingo

Het was een mijlpaal, maar niet meteen eentje voor in mijn top 10: de eerste keer dat IJsbrand buikgriep kreeg. Ik zie mezelf nog staan: mijn mannetje stevig tegen me aangedrukt, mijn mooie werkblouse druipend van de babykots. Nog geen maand later had IJsbrand alweer wat te pakken. “Dat krijg je met kinderen op een kinderdagverblijf,” verzuchtten bevriende ouders. “Die zijn nou eenmaal vaker ziek.” Mijn mommy guilt groeide. Had ik IJsbrand dan toch thuis moeten houden?

Buikgevoel

Kinderen geven op de crèche tijdens het spelen en samen eten gemakkelijk ziekteverwekkers aan elkaar door. Daar zijn hun onrijpe afweersystemen nog niet tegen bestand. Gevolg: crèchekinderen zijn vaker ziek, met buikgriep als koploper. Het lijkt een logisch verhaal, maar ik heb een buikgevoel. Hoeveel vaker ziek zijn crèchekinderen dan eigenlijk echt?

Waar of niet waar?