Close
Moederkoek happen

Moederkoek happen

Als aanstaande moeder vliegen de goedbedoelde adviezen je om de oren. Bij mij gingen de meeste het ene oor in en het andere oor uit, maar dit bleef hangen: bewaar en eet je placenta. Je weet wel, dat ding dat na de bevalling achter je kind aan naar buiten glibbert. Het eten van de moederkoek zou helpen een postnatale depressie te voorkomen. Ik stond niet te springen een Tupperware-bakje voor de nageboorte in mijn ziekenhuistas te stoppen. Maar als wetenschapper moet je je over je vooroordelen heen kunnen zetten. Dus besloot ik het bewijs zo objectief mogelijk tegen het licht te houden.

Koekje van eigen deeg

Volgens aanhangers zou de placenta bomvol voedingsstoffen en hormonen zitten. Door de placenta te eten, zou de daling van hormonen als progesteron en oestrogeen na de bevalling beter opgevangen worden en zo de baby blues voorkomen. Als je weet dat zo‚